jueves, 22 de enero de 2009

SOBRE LA RESTAURACIÓ FOLKLÒRICA-II

Bé, i com crec que aquest tema no donarà (per ara) per a fer-lo més llarg. Unes consideracions finals:
-No és igual "d'injerto" col.locar en un ball popular unes passades d'altre ball (encara que aquest siga de la població veïna? Per què: serien les mateixes ballades en ambdós pobles, si?, no?....Qui ho sap.
-No és igual "d'injerto" ballar com si tinguerem un cos d'un home major, o d'una dona, per tal d'aproximar-nos més al seu estil. Ballava esta persona de jove d'igual manera? Qui ho sap.
- No és igual "d'injerto" eixir a ballar al carrer vestits del siglo XXI (o siga d'ara mateix, com us pille en aquest moment) si ara estos balls no estan de moda i resten com a allò anacrònic, quasi com a peces de museu? O si de cas com a una cosa no actual, de quatre frikis....
Bé el que us vull dir és que si et pares a pensar abans de parlar s'han de tindre les coses clares, que realment és el més dificil en tot, en la vida, en el treball, en l'amor.... i per això no cal ser sempre docte, no pensar-se que un té la raó "divina", o coses per l'estil. Hem de respectar el que cada ú fa, com ho fa i el per què ho fa. I si creguem que no és d'eixa forma intentar ajudar-lo, no fer "leña del àrbol caido".
Bé, i vosaltres, ¿què penseu?

No hay comentarios:

Publicar un comentario

EL MÓN DEL FOLKLORE

REFLEXIONS PERSONALS AL VOLTANT DE LA MÚSICA I EL BALL TRADICIONAL VALENCIÀ I EL SEU ESTAT ACTUAL

Aquest no és un blog per a criticar ni defensar ningú. És un blog on exposar les meues pròpies idees al voltant d'allò que hom coneix com a folklore. Sempre i baix el meu punt de vista parle d'allò que sé, he vist o ha succeït davant meu.