jueves, 31 de diciembre de 2009

VAL TOT EN LA INDUMENTÀRIA?

Ja porte un temps que volia parlar-vos sobre la meua perplexitat en el tema dels complements en la indumentària tradicional valenciana i la "xarcuteria fina" o el bijoux briggitte que porten alguns dels balladors, balladores o sonadors del nostre panorama folklòric.
La parula aberració és poca per al poc gust o indecència estètica que fan "gala" algunes d'aquestes persones que no tenen cap por en colocar-se qualsevol arracada, amb una medalla de "zamac" feta als anys 70 del segle XX o que porten al coll o nugat amb un llaç al pint, cadera o cos un penjoll de bressol, un devocionari de paret o un quadre, si si ....i açó és la última novedad un quadre d'uns 10 cm x 12 cm amb una pintura al oli de tamàtica religiosa, que completava amb un precioso rosario de pétalos de rosa con la imagen de Nuestra Señora de Fàtima.....que li deixava el mocador tot tacat amb uns redolinets de color roig....increible, quin despropósit. Però bé és que aquells que estan en la élite del folklore, i açó no és que ho diga jo (lo de la èlite clar) sino que ho diuen ells mateixa, fan les mateixes barrabassades com portar unes arracades tipus girandole amb un agulla de imitació (doncs clar no s'ha trobat cap agulla que li faça joc), joies que podien haver estat en la taula de Maria Antonieta, i demés "animalades" ixen al carrer o als escenaris... veges tú! i que hem de fer.... primer que res riure i després....plorar...jajajajajj

No hay comentarios:

Publicar un comentario

EL MÓN DEL FOLKLORE

REFLEXIONS PERSONALS AL VOLTANT DE LA MÚSICA I EL BALL TRADICIONAL VALENCIÀ I EL SEU ESTAT ACTUAL

Aquest no és un blog per a criticar ni defensar ningú. És un blog on exposar les meues pròpies idees al voltant d'allò que hom coneix com a folklore. Sempre i baix el meu punt de vista parle d'allò que sé, he vist o ha succeït davant meu.